Egrešové čatní s grepom a chilli zpět

Ingredience:
zrelých egrešov1 kgcukru3 dclgrep1 ks
sušené chilli papřičky3 kscesnaku3 strúčikyklinčkov5 ks
škorice1 drievkomorskej soli1/2 lyžičkyčierne mleté korenie podľa chuti
zrelých egrešov 1 kg, cukru 3 dcl, grep 1 ks, sušené chilli papřičky 3 ks, cesnaku 3 strúčiky, klinčkov 5 ks, škorice 1 drievko, morskej soli 1/2 lyžičky, čierne mleté korenie podľa chuti

Příprava

Ak máte prebytky na pokožku veľmi zdravých egrešov,  skúste si pripraviť takúto pikantnú sladko - kyslastú pochúťku ku grilovanému mäsku. 

Egreše očistím, dobre umyjem a dám do hrnca uvariť do mäkka, tak 30-40 minút.
Pridám cukor, zamiešam a nechám odležať do druhého dňa.
Na druhý deň pridám ostatné ingrediencie, okrem grepu. Ten prepolím napoly. Šťavu z jednej polovice pridám do egrešovej zmesi. Druhú polovicu očistím a pokrájam na malé kúsky, ktoré pridám do zmesi - už rozmixovanej - pol hodiny pred dovarením. Varím 120 minút na najslabšej teplote, odokryté. Pred pridaním grepových kúskov vyberiem čkoricu a klinčeky a rozmixujem, nie uplne do hladka ale do hrubšej kaše. Pridám zvyšok grepu, dovarím a horúce naplním do pohárov. 
Čatní netreba sterilizovať, treba ho zjesť,  prípadne rozdať.
Naše poháriky sme ešte neotvorili, jeden som podarovala. Dostala sa mi spätná väzba, vraj chutilo ohromne, ku grilovanej krkovičke.
 
Dobrú chuť! 
2015-05-20 Ostatní

Poznámka

Ingredience na 4 poháriky, aký vidítše na fotke.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI