Indické placky čapátí zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gvlažná voda200 - 250 mlsůl1 lžička
olivový olej2 lžíce
hladká mouka 500 g, vlažná voda 200 - 250 ml, sůl 1 lžička, olivový olej 2 lžíce

Příprava

Na přípravu jednoduché placky se hodí hlavně jako příloh k indickým jídlům, dobré jsou i ke guacamole a nakonec není vůbec špatné je naplnit zeleninou, šunkou se sýrem, srolovat a vzít si je na svačinu.

V míse smíchejte mouku se solí, přidejte olej a začněte přilívat vodu. Pro začátek jen 200 ml, ale pokud to bude potřeba, použijte celých 250 ml. Záleží na mouce. Uhněťte tužší těsto. 

Těsto rozdělte na 8 kousků. Z každého udělejte kuličku a rozválejte ji na tenkou placku. 

Pečte na suché pánvi. Placky otáčejte ve chvíli, kdy se hodně nafouknou a ještě opečte z druhé strany. 

Placky je nejlepší dělat čerstvé. Můžete je uchovat do druhého dne, ale nejlépe v sáčku, volně rychle tvrdnou.

2018-05-11 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI