Ingredience: | |||||
Ghee nebo máslo | 80 g | žloutky dle velikosti | 2 - 3 ks | bílé suché víno | 1 lžíce |
citronová šťáva | dle chuti | sůl | dle chuti | mletý bílý pepř | dle chuti |
voda z vařeného chřestu | 2 lžíce |
Je sezóna chřestu, takže to volá po holandské omáčce. A jak ji co nejjednodušeji připravit vám prozradím v následujícím receptu. Jsou to dva způsoby přípravy, kdy se obejdete bez míchání ve vodní lázni a za minutku máte hotovo.
1. postup přípravy v MW troubě:
Ghee nebo máslo rozehřejte v MW troubě 2 minuty na 460-500W. Pokud použijete máslo, je dobré sebrat pěnu. V jiné misce vymíchejte metličkou žloutky s vínem a vodou z chřestu. Jakmile je máslo rozpuštěné a teplé, za stálého míchání ho přilévejte ke žloutkům. Zlehka osolte a opepřete a vše důkladně prošlehejte.
Vložte opět do MW trouby, nastavte 40 sekund a 460W. Zapněte a pak opět důkladně promíchejte a zopakujte. Pak dochuťte citronovou šťávou, popř. solí a pepřem a naposled prošlehejte.
2. postup přípravy:
Ghee nebo máslo rozehřejte, z másla seberte pěnu. Uchovejte teplé. Vložte žloutky do mixéru, přilijte k nim víno, vodu z chřestu, osolte a opepřete. Umixujte dohladka. Pak pomalu postupně přilévejte teplé (ne vroucí) máslo a stále prošlehávejte. Dochuťte citronovou šťávou, popř. solí a pepřem.
Pokud máte v obou případech omáčku hustou, nařeďte ji ještě lžící teplé vody z vařeného chřestu.
Při přípravě lze vynechat bílé víno, v tom případě přidejte lžíci vody navíc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI