Jednoduchá holandská omáčka (dva způsoby přípravy) zpět

Ingredience:
Ghee nebo máslo80 gžloutky dle velikosti2 - 3 ksbílé suché víno1 lžíce
citronová šťáva dle chutisůl dle chutimletý bílý pepř dle chuti
voda z vařeného chřestu2 lžíce
Ghee nebo máslo 80 g, žloutky dle velikosti 2 - 3 ks, bílé suché víno 1 lžíce, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, mletý bílý pepř dle chuti, voda z vařeného chřestu 2 lžíce

Příprava

Je sezóna chřestu, takže to volá po holandské omáčce. A jak ji co nejjednodušeji připravit vám prozradím v následujícím receptu. Jsou to dva způsoby přípravy, kdy se obejdete bez míchání ve vodní lázni a za minutku máte hotovo.

1. postup přípravy v MW troubě:

Ghee nebo máslo rozehřejte v MW troubě 2 minuty na 460-500W. Pokud použijete máslo, je dobré sebrat pěnu. V jiné misce vymíchejte metličkou žloutky s vínem a vodou z chřestu. Jakmile je máslo rozpuštěné a teplé, za stálého míchání ho přilévejte ke žloutkům. Zlehka osolte a opepřete a vše důkladně prošlehejte.
Vložte opět do MW trouby, nastavte 40 sekund a 460W. Zapněte a pak opět důkladně promíchejte a zopakujte. Pak dochuťte citronovou šťávou, popř. solí a pepřem a naposled prošlehejte.

2. postup přípravy:

Ghee nebo máslo rozehřejte, z másla seberte pěnu. Uchovejte teplé. Vložte žloutky do mixéru, přilijte k nim víno, vodu z chřestu, osolte a opepřete. Umixujte dohladka. Pak pomalu postupně přilévejte teplé (ne vroucí) máslo a stále prošlehávejte. Dochuťte citronovou šťávou, popř. solí a pepřem.

Pokud máte v obou případech omáčku hustou, nařeďte ji ještě lžící teplé vody z vařeného chřestu.

2018-05-25 Ostatní

Poznámka

Při přípravě lze vynechat bílé víno, v tom případě přidejte lžíci vody navíc.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI