Jednoduchý špaldový chléb zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka3 hrnky (1 hrnek = 250ml)vlažná voda1,5 hrnkusušené droždí1 lžička
sůl2 lžičkymletý kmín1 lžičkaslunečnicová semínka + na posypání hrst
hladká špaldová mouka 3 hrnky (1 hrnek = 250ml), vlažná voda 1,5 hrnku, sušené droždí 1 lžička, sůl 2 lžičky, mletý kmín 1 lžička, slunečnicová semínka + na posypání hrst

Příprava

I když miluji čerstvě upečený chléb, nikdy jsem se do jeho přípravy nepustila. Každý recept se mi zdál složitý a zbytečně zdlouhavý. Až jsem si jednoho dne řekla, že na tom přece nic složitého být nemůže a pustila se do pečení. Tenhle špaldový chlebík zvládne i úplný začátečník a pokaždé se vám povede. Můžete do něj přidat své oblíbené bylinky, sušená rajčata, olivy nebo cokoliv jiného. Fantazii se meze nekladou. Já  ho nechávám kynout přes noc a ráno už si ho vychutnávám k snídani.

Do mísy vsypeme všechny suroviny na těsto a vše dobře promícháme, aby se suroviny propojily. Mísu přiklopíme poklicí nebo talířem a těsto necháme při pokojové teplotě kynout. Minimální doba kynutí je 6 hodin. Já těsto nechávám kynout přes noc, cca 12 hodin. Vykynuté těsto překlopíme do pekáčku nebo kulaté zapékací mísy s víkem. Posypeme ho slunečnicovými semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme ve spodní části trouby cca 30 minut. Po třiceti minutách víko odklopíme, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme dalších 20 - 25 minut. Upečený chlebík necháme vychladnout na mřížce.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-04-11 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI