Lečo

zpět
Lečo
Ingredience:
rajčata500 gpaprika500 gsádlo nebo olej2 lžíce
velká cibule2 ksčesnek2 stroužkysůl dle chuti
pepř dle chuti
rajčata 500 g, paprika 500 g, sádlo nebo olej 2 lžíce, velká cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes jsem si připravila pár láhví leča na zimu. Pokud mi zůstanou nějaká rajčata a papriky a hrozí, že by se zkazily, nebo jsou jen kupované a nejsou chuťově dobré, tak vždy připravuji lečo. Až bude nouze, co uvařit rychle k večeři, tak jen vylijeme do hrnce, prohřejeme, přidáme vejce, párek, nebo klobásku a večeře bude hned hotová. A v zimě to určitě přijde k chuti…

Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené papriky a necháme trochu orestovat. Pak přidám pokrájená rajčata a trochu prolisovaného česneku. Směs osolíme, opepříme a necháme podusit, aby se přebytečná voda odpařila. Pak už jen horkou směsí naplníme sklenice, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

2016-07-08 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 3 malé zavařovací láhve.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI