Lískooříškový krém zpět

Ingredience:
lískové oříšky2 šálkyvanilkový extrakt2 lžícekvalitní kakao4 lžíce
sůl špetka
lískové oříšky 2 šálky, vanilkový extrakt 2 lžíce, kvalitní kakao 4 lžíce, sůl špetka

Příprava

Milujete Nutellu? V tom případě vyzkoušejte můj lískooříškový krém!!! Nejen, že je chuťově mnohem lepší, ale neobsahuje více než čtyři ingredience a žádný cukr...no není to sen?! Ten kdo miluje chuť lískových oříšků a čokolády si ho prostě musí zamilovat. 
Upozornění: silně návykové!! 

Lískové oříšky vysypeme na plech a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Oříšky během této chvilku získají úžasnou chuť a především je díky tomu snadno zbavíme slupky. Po vyjmutí z trouby oříšky promneme v dlaních, dokud se slupka neodrolí. Když na některém oříšku kousek slupky zbude, vůbec nic se neděje.

Vychladlé oříšky vsypeme do výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou uvolňovat olej a jejich konzistence nezačne být krásně hladká a krémová. V tuto chvíli přisypeme kakao, vanilkový extrakt a špetku soli a společně ještě několik minut mixujeme, abychom získali hladkou a krémovou konzistenci. Krém můžete dosladit lžičkou medu nebo rýžového sirupu, pokud máte raději sladší chuť. Já raději upřednostňuji silnou chuť kakaa a pražených ořechů.
Hotový krém už jen přendáme do skleničky a rychle zavřeme a uklidíme do lednice (v jiném případě totiž hrozí okamžitá spotřeba :D).

2016-02-15 Ostatní

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte krém do skleničky o objemu cca 150 ml.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI