Malinový ocet s tymiánem zpět

Ingredience:
bílý vinný ocet500 mlmaliny100 gtymián5 větviček
bílý vinný ocet 500 ml, maliny 100 g, tymián 5 větviček

Příprava

Malinový ocet se hodí do salátů. Zvlášť dobrý je v kombinaci salátu a kozího sýra. Může to být i pěkný letní jedlý dárek. 

Nedělám ho do zásoby na zimu, ale radši čerstvý, protože je tak snadný, že není problém ho vyrobit i v zimě ze zamražených malin (i bez tymiánu).

Maliny vložte do kastrolku a vidličkou je rozmačkejte. Zalijte octem a zahřejte na 40 - 50°C. Přelijte do zavařovačky, přidejte snítky tymiánu, uzavřete a dejte na týden až 10 dnů do lednice. 

Ocet přeceďte přes cedník vyložený plátýnkem do čistých sklenic.

2019-07-16 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI