Mısır ekmeği/Kukuričný chlieb zpět

Ingredience:
kukuričnej múky1 šálka (250 ml)hladkej múky1 šálkakypriaceho prášku1 lyžička
soli1/2 lyžičkycukru1 lyžičkamlieka1 šálka
bieleho jogurtu1/2 šálkyolivového oleja1/4 šálkvajíča2 ks
nastrúhaná kora z 1 citróna olej alebo maslo na vymastenie formy
kukuričnej múky 1 šálka (250 ml), hladkej múky 1 šálka, kypriaceho prášku 1 lyžička, soli 1/2 lyžičky, cukru 1 lyžička, mlieka 1 šálka, bieleho jogurtu 1/2 šálky, olivového oleja 1/4 šálk, vajíča 2 ks, nastrúhaná kora z 1 citróna , olej alebo maslo na vymastenie formy

Příprava

V Turecku je tento chlieb typický pre oblasť Čierneho mora, a u nás doma typický pre nedeľné raňajky.

Rúru predhrejme na 200 °C. Formu na chlieb vymastíme olejom alebo maslom. Do väčšej misky preosejeme obe múky, kypriaci prášok, pridáme cukor a soľ. V inej nádobe prešľaháme vajíčka s jogurtom, mliekom, olejom a citrónovou kôrou. Prilejeme k suchým prísadam a dobre premiešame, aby v ceste nezostali hrudky. Vylejeme do pripravenej formy  a povrch uhladíme. Pečieme približne 45 až 50 minút do zlata. Drevenou špajľou skontrolujeme či je bochník upečený. Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Môžeme ho podávať napr. s bylinkovým maslom a vareným vajíčkom.

Petržlenovo-kôprové maslo: 

zmäknuté maslo
nasekanú petržlenovú vňať
nasekanú kôprovú vňať
morská soľ
mleté čierne korenie
nastrúhaná citrónová kôra

Zmäknuté maslo vymiešame s bylinkami a citrónovou kôrou, osolíme a okoreníme. Natrieme na kukuričný chlieb a obložíme varenými vajíčkami.

2015-08-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI