Nakládaná sušená rajčata v olivovém oleji zpět

Ingredience:
čerstvá hodně zralá rajčata česnek čerstvá bazalka
kapary olivový olej ocet balsamico
čerstvá hodně zralá rajčata , česnek , čerstvá bazalka , kapary , olivový olej , ocet balsamico

Příprava

Sušička je super záležitost, pro zpracování podzimní zeleniny či ovoce všeobecně. Tentokrát jsem se zaměřila na cherry rajčátka, které jsem poté naložila v olivovém oleji s čerstvými bylinkami, česnekem a kapary. K vaření a do salátu později, jak když najdete.

V tomto receptu jsem záměrně neuváděla množství, protože záleží kolik rajčat si nasušíte a jaké sklenice použijete. Zde se meze nekladou. Dle počtu sklenic se násobí množství česneku, bazalky či oleje. Kapary dávejte dle chuti.

Rajčata nakrájíme na plátky max. 5mm, cherry rajčátka na půlky, vložíme do cedníku a necháme odkapat přebytečnou tekutinu. Osušíme na papírové utěrce a naskládáme na plata sušičky. Půlky rajčátek řeznou plochou nahoru. Plata seskládáme na sebe a zapneme sušičku. Já dala stupeň II a sušila jsem 8 hodin. V průběhu sušení je dobré plata prohazovat. Rajčata by neměla být úplně suchá, musí zůstat trošku vláčná.

Poté sušená rajčata přendáme do misky, zakápneme trochou octa a promícháme. Olej zahřejeme, ne až k bodu varu. Rajčata naskládáme do sklenek, proložíme listy bazalky, posekaným česnekem a kapary a zalijeme POZOR horkým olejem. Obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela zchladnout.

Kořením nešetřete, taková sušená rajčátka vynikájícně ovoní nejen špagety, ale třeba i různé variace salátů.

2014-10-22 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI