Opičí máslo zpět

Ingredience:
středně velký banán2,5 ksananas v plechovce včetně šťávy280 gkokos10 g
krupicový cukr100 - 150 gcitronová šťáva1,5 lžíce
středně velký banán 2,5 ks, ananas v plechovce včetně šťávy 280 g, kokos 10 g, krupicový cukr 100 - 150 g, citronová šťáva 1,5 lžíce

Příprava

S milým svolením mojí kamarádky Seemy, která nejen že mi dala tip na tuto úžasnou dobrotu, ale dokonce mě i předběhla s její realizací a sklenici mi jí darovala, vám tedy nesu sladkou pomazánku z banánu, ananasu a kokosu s krásným názvem OPIČÍ MÁSLO. Recept na něj vyšel v březnovém čísle časopisu Albert.
Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem. Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé.

Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100 °C.

Zdroj: Albert.cz

Dětská specifika

  • recept obsahuje malé množství kokosu, který se řadí mezi ořechy a tudíž i alergeny. Typické nevýhody ořechů se ho však podle mě až tolik netýkají, proto bych se jej nebála po roce opatrně vyzkoušet.
2015-03-17 Ostatní

Poznámka

Ingredience na přibližně půl litru hmoty.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI