Opičí máslo

zpět
Opičí máslo
Ingredience:
středně velký banán2,5 ksananas v plechovce včetně šťávy280 gkokos10 g
krupicový cukr100 - 150 gcitronová šťáva1,5 lžíce
středně velký banán 2,5 ks, ananas v plechovce včetně šťávy 280 g, kokos 10 g, krupicový cukr 100 - 150 g, citronová šťáva 1,5 lžíce

Příprava

S milým svolením mojí kamarádky Seemy, která nejen že mi dala tip na tuto úžasnou dobrotu, ale dokonce mě i předběhla s její realizací a sklenici mi jí darovala, vám tedy nesu sladkou pomazánku z banánu, ananasu a kokosu s krásným názvem OPIČÍ MÁSLO. Recept na něj vyšel v březnovém čísle časopisu Albert.
Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem. Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé.

Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100 °C.

Zdroj: Albert.cz

Dětská specifika

  • recept obsahuje malé množství kokosu, který se řadí mezi ořechy a tudíž i alergeny. Typické nevýhody ořechů se ho však podle mě až tolik netýkají, proto bych se jej nebála po roce opatrně vyzkoušet.
2015-03-17 Ostatní

Poznámka

Ingredience na přibližně půl litru hmoty.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI