Pažitkové pesto zpět

Ingredience 1. verze:
pažitka150 golivový olej100 mlgrilované papriky v oleji70 g
sůl5 g
Ingredience 2. verze:
pažitka150 golivový olej100 mlsůl5 g
česnek2 stroužky
pažitka 150 g, olivový olej 100 ml, grilované papriky v oleji 70 g, sůl 5 g, pažitka 150 g, olivový olej 100 ml, sůl 5 g, česnek 2 stroužky

Příprava

Pokud máte rádi pažitku a máte bohatou úrodu, vyzkoušejte ji na způsob pesta bez oříšků a sýra.

Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na větší kousky. 

Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme na hrubší konzistenci.

V uzavřené skleničce skladujeme v lednici.

Použití - pod maso, do masových rolád, do omáčky, nebo na ochucení zeleninových polévek.

2017-06-13 Ostatní

Poznámka

V poslední době používám místo olivového oleje olej slunečnicový a chuťově je pesto stejné.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI