Pažitkové pesto zpět

Ingredience 1. verze:
pažitka150 golivový olej100 mlgrilované papriky v oleji70 g
sůl5 g
Ingredience 2. verze:
pažitka150 golivový olej100 mlsůl5 g
česnek2 stroužky
pažitka 150 g, olivový olej 100 ml, grilované papriky v oleji 70 g, sůl 5 g, pažitka 150 g, olivový olej 100 ml, sůl 5 g, česnek 2 stroužky

Příprava

Pokud máte rádi pažitku a máte bohatou úrodu, vyzkoušejte ji na způsob pesta bez oříšků a sýra.

Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na větší kousky. 

Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme na hrubší konzistenci.

V uzavřené skleničce skladujeme v lednici.

Použití - pod maso, do masových rolád, do omáčky, nebo na ochucení zeleninových polévek.

2017-06-13 Ostatní

Poznámka

V poslední době používám místo olivového oleje olej slunečnicový a chuťově je pesto stejné.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI