Ingredience: | |||||
ovesné vločky | 300 g | tekutý med | 80 g | olivový olej | 4 lžíce |
perníkové koření | 2 malé lžičky | nahrubo nasekané kešu | 50 g | nahrubo nasekané mandle | 50 g |
nasekané vlašské ořechy | 50 g | sušené / lyofilizované hrušky | 1 velká hrst | plátky mandlí | 1 sáček |
sušený ibišek | 1 velká hrst | rozinky / brusinky | 1 hrstička |
Pokud si rádi smlsnete na jogurtu s jakoukoli drobotinou, tento recept vás učaruje. Je jednoduchý, chutný a výživný. Taková granola ke snídani, je doslova baterkami a nakopne vás energií na celé dopoledne. Nejen, že nebudete mít do oběda hlad, ale budete především vy milé dámy krásné. Ne nadarmo se ibišku říká:
"květ krásných žen". Působí na tělo antibakteriálně a snižuje hladinu cukru v krvi. A další pozitiva ibišku? To bychom tu byli, do rána.
Všechny ingredience, kromě ibišku, hrušek a plátků mandlí smícháme a pečeme na pečícím papíře na 150°C cca. 10 min.
Poté promícháme a pečeme dalších 10 min.
Na závěr přimícháme zbylé ingredience a jakmile začnou zlátnout plátky mandlí, směs z trouby vytáhneme.
Necháme vychladnout.
Lze podávat s čímkoliv, co kdo má rád. Tvaroh, bílý jogurt, mléko, nebo i jen tak na křoupání.
Dobrou chuť!
Lyofilizované HRUŠKY obsahují velký obsah vitamínů, minerálů a mají pozitivní vliv na správnou funkci ledvin, zažívání a imunitu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI