Ricottové uzlíky s oreganem zpět

Ingredience:
ricotta100 gvoda200 mlcelozrnná pšeničná hladká mouka450 g
rostlinné mléko3 lžícesušené oregano1 lžícesůl1 lžička
olej2 lžícesušené droždí1 lžičkažloutek nebo mléko na potření
ricotta 100 g, voda 200 ml, celozrnná pšeničná hladká mouka 450 g, rostlinné mléko 3 lžíce, sušené oregano 1 lžíce, sůl 1 lžička, olej 2 lžíce, sušené droždí 1 lžička, žloutek nebo mléko na potření

Příprava

Díky ricottě jsou tyto uzlíky nesmírně vláčné a chutné. Nejlepší jsou ještě vlažné, protože se krásně rozvine chuť oregana.

POSTUP:
Do mísy dáme ricottu, vodu a olej. Lehce promícháme a zasypeme moukou. Přidáme sušené mléko, oregano a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek a vsypeme droždí. Propracujeme, hněteme, až je těsto pružné a nelepí se. Dáme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a na teplém místě necháme 1,5-2hod spinkat. Poté těsto krátce prohněteme, rozdělíme na 12 dílků. Každý vyválíme do 20cm dlouhého válce a vytvarujeme uzlíky. Položíme na připravený plech, potřeme vodou a necháme 30min kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Potřeme žloutkem nebo mlékem, posypeme černým pepřem a pečeme při 200°C 15min. Necháme vychladnout na mřížce.

2014-05-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI