Ingredience: | |||||
strouhaná cuketa | cca 1 hrnek | kukuřičná mouka | 1 hrnek | vejce | 2 ks |
sůl | 1 lžička | prášek do pečiva | 2 lžičky |
Velkou slabinou bezlepkového pečiva z obchodů je v mých očích to, že je buď suché a tuhé, jakoby ho dělali z pilin, nebo je plné oleje nebo ztuženého tuku.
Tomu se dá vyhnout jenom tak, že se pustíte do vlastního pečení. A jestli ve vás vzbuzuje posvátnou hrůzu jako kdysi ve mně, tak tenhle recept by vás mohl přesvědčit, že to zvládne opravdu každý. Protože jednodušší už to snad ani být nemůže.
Příprava je skoro bleskově rychlá, když odečtu samotné pečení, tak nejdéle trvá nastrouhat tu trochu cukety. A výsledkem je měkké pečivo, do kterého není třeba přidat vůbec žádný tuk. A jako bonus se ani moc nedrolí, takže se hodí i jako svačinka na cesty.
Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva a spolu s cuketou a vajíčky vymícháme v hladké, řidší těsto.
Pečeme ve formičkách v předehřáté troubě při cca 180°C asi 20-30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI