Šafránový chléb zpět

Ingredience:
šafrán1-2 čajové lžičkyhladká mouka250 ghladká mouka2 pol. lžíce
olivový olej2 pol. lžícehorká voda110 mlsůl špetka
pepř špetka
šafrán 1-2 čajové lžičky, hladká mouka 250 g, hladká mouka 2 pol. lžíce, olivový olej 2 pol. lžíce, horká voda 110 ml, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Šafrán je velmi specifické koření. A to nejen díky své chuti a širší možnosti použití, ale i ceny. Patří totiž do kategorie dražšího koření. Já sám osobně nikdy šafrán nepoužíval a nevěděl jsem ani jaké má aroma. Onehdy jsem viděl v televizi Gordona Ramsaye, jak ve svém pořadu „Vaření v rodinném kruhu“ dělá jako přílohu ke slávkám šafránový chléb. Není to klasický velký chléb, je to verze „placatého“ chleba, tzv. flatbread.

1. Ve varné konvici si ohřejeme vodu. Je jasné, že v konvici musíme uvařit nějaké minimální množství, ale my pak využijeme jen trochu. Když máme vodu uvařenou, připravíme si do misky šafrán a zhruba 50 ml horké vody ho zalijeme a necháme chvilku vylouhovat.

2015-02-05 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI