Scones zpět

Ingredience:
jemná špaldová mouka nebo hladká110 gcukr krupice15 gkypřící prášek1 lžička
sůl špetkastudené máslo nakrájené na kousky25 gstudené mléko75 g/ml
vajíčko na potření1 ks
jemná špaldová mouka nebo hladká 110 g, cukr krupice 15 g, kypřící prášek 1 lžička, sůl špetka, studené máslo nakrájené na kousky 25 g, studené mléko 75 g/ml, vajíčko na potření 1 ks

Příprava

Krásné nedělní ráno, i když upršené a mlhavé – ale mě to neodradí od výzvy, kterou jsem si dala večer. Přivstala jsem si a k snídani upekla tradiční skotské pečivo SCONES. 
Toto pečivo je oblíbené i v Austrálii, Británii, Americe, Irsku,…v zemích anglicky mluvících.

Takže pustíme se do nich, jednoduché, ale nutno se držet určitých pravidel, aby se dílo povedlo:

Mouka, kypřící prášek, sůl, cukr, máslo a vše zpracujte v drobenku. Já dělám v robotu, ale možno zpracovat v ruce. Přilijte mléko, vymíchejte v lepivé těsto a šup s ním na pomoučený vál, propracujte. Těsto roztáhněte, vyválejte asi na tloušťku 2 cm a vykrojte sklenkou scones. Sklenkou neotáčet, jinak by nemusely vyběhnout. Přendat na plech, potřít rozšlehaným vajíčkem a šup s nimi na 10 min do trouby na 200 stupňů. Jí se vlažné, ty které nesníte, zamrazte a pak si je rozpečte v troubě nebo v topinkovači. Je to pečivo jednodenní, takže pak ztvrdne, vyschne. 
Podávají se s tvarohem a marmeládou a jasně že i s dobrou kávou.

2016-11-08 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI