Skořicové parádění zpět

Ingredience:
bílek1 kshladká mouka cukr moučka
mletá skořice1/4 lžičky
bílek 1 ks, hladká mouka , cukr moučka , mletá skořice 1/4 lžičky

Příprava

Tuto milou vychytávku jsem se naučila v pražském kulinárním studiu, kam jsem byla pozvána zástupci společnosti ALPRO. Děkuji za bezva recept - tip na dekorování kuchaři Honzovi a samozřejmě i všem ostatním, kdo se o nás báječně starali.

V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy. Mé "čmárání" bylo velké asi 6 x 6 cm.

Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty - kontrolujeme.

Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.

Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů.

Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou, ale to nevadí, parádu udělají i tak.

Toto těsto je po vychladnutí krásně křupavé.

2015-04-27 Ostatní

Poznámka

Hladké mouky a moučkového cukru tolik, co váží bílek!

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptostatní
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI