Švestkové čatní zpět

Ingredience:
vypeckované švestky1 kgčervená cibule4 ksčesnek6 stroužků
rozinky hrstocet250 mlcukr400 g
nastrouhaný zázvor (lze nahradit sušeným)2 lžičkykari koření2 lžičkypálivá mletá paprika1 lžička
sůl1 špetkaskořice1 špetka
vypeckované švestky 1 kg, červená cibule 4 ks, česnek 6 stroužků, rozinky hrst, ocet 250 ml, cukr 400 g, nastrouhaný zázvor (lze nahradit sušeným) 2 lžičky, kari koření 2 lžičky, pálivá mletá paprika 1 lžička, sůl 1 špetka, skořice 1 špetka

Příprava

Tak i nadále pokračuji ve zpracování švestek, pro změnu, švestkové čatní. Toto pikantní švestkové čatní je výborné ke grilovanému, restovanému, nebo pečenému masu.

Umyté a vypeckované švestky pokrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce a trochu rozvaříme. Poté přidáme pokrájenou cibuli a všechny ostatní ingredience a necháme provařit. Za občasného míchání vaříme asi 40 minut. Pak již jen směs naplníme do umytých připravených skleniček, uzavřeme a sterilujeme při 80°C asi 15 minut. Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat. Toto čatní je výborné ke grilovanému, restovanému, nebo pečenému masu. Z uvedeného receptu jsem uvařila 12 malých skleniček od jogurtu.

Vendy tip! Pokud máte rádi ostřejší chutě, je dobré přidat pokrájenou chilli papričku, nebo chilli koření.

2016-08-10 Ostatní

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI