Ingredience: | |||||
salátová okurka | 1/2 ks | hustý řecký bílý jogurt | 250 g | čerstvý kopr | dle chuti |
máta | pár lístků | česnek | 1 - 2 stroužky | pepř | špetka |
sůl | dle chuti | olivový olej | trochu |
Tzatziki se dělají na vícero způsobů, ale myslím, že ten, co jsem dělala já, neurazí nikoho. Kombinace kopru, máty....to musíte vyzkoušet!
Okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme do cedníku, trochu osolíme a necháme chvilku odkapávat. Pak ji vyždímáme v dlaních. Smícháme s jogurtem, rozdrceným česnekem, posekaným koprem a mátou, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme trochu olivového oleje, získáme tím krémovější konzistenci.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI