Vanilkový cukr zpět

Ingredience:
vanilkový lusk1 kscukr krupice300 g
vanilkový lusk 1 ks, cukr krupice 300 g

Příprava

Vanilkový cukr patří mezi základní ingredience, kterou musí mít každý pekař doma. Můžete si ho buď za draho kupovat a nebo si ho udělat doma. Doporučuji však v obchodě rozlišovat rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem! Doma stačí k jen kvalitní lusk střední velikosti, cukr krupici a mixér se sekacím nástavcem.

Cukr nasypeme do sekací nádoby. Z lusku odřízneme stopku a zbytek lusku podélně rozřízneme. Tupou stranou nože vydlabeme semínka a vložíme je k cukru. Zbytek lusku nakrájíme na menší kousky a také vložíme do mixéru. Mixér zavřeme a asi minutu necháme běžet na nejvyšší výkon. Výslednou směs přesypeme přes sítko (abychom se zbavili větších kousků lusku) do uzavíratelné nádoby a cukr necháme ještě pár dní rozležet. Můžete používat i rovnou.

2015-08-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostvánoce
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI