Višňový džem zpět

Ingredience:
čerstvé višně1 kgcukr krystal500 gvoda250 ml
kyselina citronová1 lžičkaGelfix 2:12 balíčky
čerstvé višně 1 kg, cukr krystal 500 g, voda 250 ml, kyselina citronová 1 lžička, Gelfix 2:1 2 balíčky

Příprava

Miluji toustík s máslem a domácím višňovým džemem je TOP. Tak si ho nyní musíme připravit a udělat si tzv. křečkovité zásoby na zimu. Tady je ode mě receptík.

Vypeckované višně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou.
Pak je necháme cca 40 minut provařit a částečně rozvařit.
Poté přidáme 400g cukru a za stálého míchání necháme rozpustit.
Nakonec přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Gelfixem, který přidáme pomalu a přivedeme zase k varu.
Provaříme zhruba 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic.
Z tohoto množství jsem měla 8 malých skleniček od přesnídávky, nebo 5 větších.

2022-07-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI