Višňový džem

zpět
Višňový džem
Ingredience:
višně1 kgvoda250 mlcukr krystal500 g
kyselina citronová1 lžičkaGelfix 2:12 balíčky
višně 1 kg, voda 250 ml, cukr krystal 500 g, kyselina citronová 1 lžička, Gelfix 2:1 2 balíčky

Příprava

Jak jsem vám již psala u nás "VIŠŇUJEME". Tak jsem včera večer vařila višňový džem, který je naprosto luxusní záležitost. Má jen jedinou nevýhodu a to je ta, že višně neskutečně barví, takže vypeckovávat se musí jedině v rukavicích...

Vypeckované višně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou. Pak je necháme cca 40 minut provařit a částečně rozvařit. Poté přidáme 400g cukru a za stálého míchání necháme rozpustit. Nakonec přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Gelfixem, který přidáme pomalu a přivedeme zase k varu. Provaříme zhruba 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic. Z tohoto množství jsem měla 8 malých skleniček od přesnídávky, nebo 5 větších.

2016-07-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI