Vlašské máslo zpět

Ingredience:
vlašské ořechy80 gmed2 lžičkysmetana pár kapek
slunečnicový olej za studena lisovaný1 lžičkamletá skořice1 lžička
vlašské ořechy 80 g, med 2 lžičky, smetana pár kapek, slunečnicový olej za studena lisovaný 1 lžička, mletá skořice 1 lžička

Příprava

Oříšková másla jsou čím dál víc "in", všem chutnají, všichni se nad nimi rozplývají a nejlepší jsou ty home-made. Tak proč nějaké nezkusit, když to arašídové bylo tak dobré?

Měla jsem doma dost vlašských, tak jsem máslo zkusila z nich. Přidala trochu skořice, aby bylo voňavější a světe div se, povedlo se! Chutná i mamce.

Jelikož jsem oříškové máslo dělala poprvé, tak jsem udělala jen takové symbolické množství, kdyby náhodou nechutnalo - však to znáte. Zanedlouho ale bude pryč, budu muset udělat další.

Na postup je asi všem jasný: hodit všechno do mixéru a mixovat, mixovat a mixovat, dokud konzistence nebude ta pravá máslová. Pak už jen dát do skleničky s pěkným štítkem a ujídat - na kaši, do jogurtu, do pečení, vlastně kamkoli.

Příště asi půjdu na arašídovou klasiku, nebo bych mohla zkusit i ze sezamových semínek (levnější záležitost).

Jaké máte nejradši vy?

2013-12-02 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI