Výborná bez-pracná povidla zpět

Ingredience:
švestky2 kgcukr krupice50 gocet2 lžíce
mletá skořice1/2 lžičkyRum4 pol. lžícerozdrcený hřebíček3 ks
švestky 2 kg, cukr krupice 50 g, ocet 2 lžíce, mletá skořice 1/2 lžičky, Rum 4 pol. lžíce, rozdrcený hřebíček 3 ks

Příprava

Tato povidla nemají chybu! Jsou jednoduchá, rychlá, bez míchání, bez vaření a ještě výborná! Takže, kdo je ještě nezkusil, jděte do toho a šup s nimi do trouby!

Švestky umýt, vypeckovat, pokrájet, dát na hluboký plech a pokapat octem.
Plech dát do předehřáté trouby, péci při 250C, bez míchání 25 minut.
Poté troubu otevřít a posypat švestky cca půlkou množství cukru, zase nemíchat a péci 15 minut.
Potom otevřít troubu, posypat druhou půlkou cukru, nemíchat a dát péci ještě na 15 minut.
Vyjmout z trouby plech, přidat skořici, hřebíčky, rum a celé rozmixovat ponorným mixérem.
Tak a jsou výtečná povidla hotová a mohou se plnit do láhví.

Jedná se opravdu o bezpracná povidla, kromě nádobí (které umyje myčka) s tím není žádná velká práce. Zaručuji Vám, že jste nikdy tak dobrá povidla nejedli, jsou vynikající! Dělala jsem z 3kg švestek (toto množství se vešlo na plech) a byly z toho 2 velké a 1 malá sklenice.
2020-11-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI