Zeleninová směs pod maso, nebo na těstoviny

zpět
Zeleninová směs pod maso, nebo na těstoviny
Ingredience:
rajčata2 kgpapriky1 kgcibule1 kg
česnek1 paliceocet100 mlolej100 ml
sladká mletá paprika2 lžícepálivá mletá paprika1 lžičkapepř1 lžička
cukr150 g
rajčata 2 kg, papriky 1 kg, cibule 1 kg, česnek 1 palice, ocet 100 ml, olej 100 ml, sladká mletá paprika 2 lžíce, pálivá mletá paprika 1 lžička, pepř 1 lžička, cukr 150 g

Příprava

Týjo, letos je mega sezóna rajčat! Máte to také tak, že už nevíte, co s nimi? Mám pro vás tip na úžasnou zeleninovou směs, která je výborná nejen pod maso na základ pikantnější omáčky, ale třeba i na těstoviny, nebo do zapečených brambor. A hnedle je o 2 kila rajčat méně.

Všechnu zeleninu nakrájíme na drobno a vložíme do hrnce. K zelenině přidáme ocet, olej, koření a necháme vařit minimálně hodinu, tak aby se odpařila přebytečná voda a vznikla hustá konzistence směsi. Po hodinovém varu, kdy průběžně mícháme, přidáme cukr a ještě provaříme asi 15 minut. Nakonec směs naplníme do připravených sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

2017-09-14 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI