Mrkvový krém zpět

Ingredience:
vývar (hovězí, vepřový, kuřecí, krůtí)750 mloškrábaná a na kolečka nakrájená mrkev500 gstřední cibule nakrájená na jemno1 ks
sladká paprika1 lžičkabezlaktózová smetana200 mlpetrželka na ozdobení
sůl dle chuti
vývar (hovězí, vepřový, kuřecí, krůtí) 750 ml, oškrábaná a na kolečka nakrájená mrkev 500 g, střední cibule nakrájená na jemno 1 ks, sladká paprika 1 lžička, bezlaktózová smetana 200 ml, petrželka na ozdobení, sůl dle chuti

Příprava

Dnes bych ráda představila svou nově oblíbenou polévku, která je velmi rychlá a zdravá. Máte doma malé děti? Pro ně bude také naprosto ideální. Jedná se o jemný mrkvový krém, který je především bezlepkový a já do něj používám i bezlaktózovou smetanu.

Ve středním hrnci přiveďte do varu vývar a přidejte do něj mrkev, cibuli a sladkou papriku. Pozvolna promíchejte a nechte vařit cca 20 – 30 minut, dokud mrkev dostatečně nezměkne.

Když je mrkev dostatečně povařená, tyčovým mixérem celou směs rozmixujte dokud z ní nebude jemné pyré. Dále vmíchejte cca 150 ml smetany. Zbytek si nechte na závěrečné ozdobení talířů.

Poté vraťte hrnec na plotýnku a nechte ještě chviličku povařit cca 3 minutky. Během této doby polévku ochutnejte a popřípadě dosolte.

Mrkvový krém podávejte ozdobený petrželkou a trochou smetany.

Přeji všem dobrou chuť!

2015-10-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI