Krémová žampionová polévka zpět

Ingredience
Ghí přepuštěné máslo2 lžícemalé žampiony8-12 ksstřední cibule3 ks
malé brambory2 ksmenší petržel1 ksmalá cuketa1 ks
celer40 gmandlové mléko250 mlhimalajská sůl1 špetka
kmín mletý1 špetkavoda600-800 ml
Ghí přepuštěné máslo 2 lžíce, malé žampiony 8-12 ks, střední cibule 3 ks, malé brambory 2 ks, menší petržel 1 ks, malá cuketa 1 ks, celer 40 g, mandlové mléko 250 ml, himalajská sůl 1 špetka, kmín mletý 1 špetka, voda 600-800 ml

Příprava

Manžel mi dovezl krásné čerstvé žampiony a já si lámala hlavu co z nich vymyslím. Původně jsem myslela nějakou omáčku, ale řekla jsem si, že chuťová změna polévky bude vítána. Dnes jsme se chystali vyrazit s dětmi bobovat, potřebovala jsem nějakou rychlovku a tato polévka je vážně raz dva. Když jsme se vrátili domů zbaštili jsme plné talíře a odpadli do pelechu. Určitě ji zařadím pravidelně je velmi jemná a příjmně krémová.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, následně přidáme pokrájený celer, petržel, očištěné, pokrájené žampiony, kmín, sůl, prohřejeme za stálého míchání a nakonec zalijeme vodou, přidáme brambory. Necháme vařit a připravíme si cuketu, kterou přidáme až budou brambory měkčí, společně s mandlovým mlékem, vaříme do změknutí zeleniny, následně rozmixujeme.

2019-02-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptostatní
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI