Krémová žampionová polévka zpět

Ingredience
Ghí přepuštěné máslo2 lžícemalé žampiony8-12 ksstřední cibule3 ks
malé brambory2 ksmenší petržel1 ksmalá cuketa1 ks
celer40 gmandlové mléko250 mlhimalajská sůl1 špetka
kmín mletý1 špetkavoda600-800 ml
Ghí přepuštěné máslo 2 lžíce, malé žampiony 8-12 ks, střední cibule 3 ks, malé brambory 2 ks, menší petržel 1 ks, malá cuketa 1 ks, celer 40 g, mandlové mléko 250 ml, himalajská sůl 1 špetka, kmín mletý 1 špetka, voda 600-800 ml

Příprava

Manžel mi dovezl krásné čerstvé žampiony a já si lámala hlavu co z nich vymyslím. Původně jsem myslela nějakou omáčku, ale řekla jsem si, že chuťová změna polévky bude vítána. Dnes jsme se chystali vyrazit s dětmi bobovat, potřebovala jsem nějakou rychlovku a tato polévka je vážně raz dva. Když jsme se vrátili domů zbaštili jsme plné talíře a odpadli do pelechu. Určitě ji zařadím pravidelně je velmi jemná a příjmně krémová.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, následně přidáme pokrájený celer, petržel, očištěné, pokrájené žampiony, kmín, sůl, prohřejeme za stálého míchání a nakonec zalijeme vodou, přidáme brambory. Necháme vařit a připravíme si cuketu, kterou přidáme až budou brambory měkčí, společně s mandlovým mlékem, vaříme do změknutí zeleniny, následně rozmixujeme.

2019-02-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptostatní
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI