Arpalı Yoğurt Corbası/Jogurtová polievka s krúpami a mätou zpět

Ingredience:
predvarených jačmenných krúp1 šálkupredvareného cíceru1 šálkubieleho hustého jogurtu1/2 šálky
mlieka1/2 šálkyžltok1 ksmúky2 lyžice
vývaru3-4 šálkymasla2-3 lyžicesušenej mäty1 lyžica
mletej červenej papriky1 lyžicasušeného čili1 špitkamletého rímskeho kmínu1 lyžička
bobkový list1 kssoľ1 špitkačierne korenie1 špitka
citrónová šťava1 lyžica
predvarených jačmenných krúp 1 šálku, predvareného cíceru 1 šálku, bieleho hustého jogurtu 1/2 šálky, mlieka 1/2 šálky, žltok 1 ks, múky 2 lyžice, vývaru 3-4 šálky, masla 2-3 lyžice, sušenej mäty 1 lyžica, mletej červenej papriky 1 lyžica, sušeného čili 1 špitka, mletého rímskeho kmínu 1 lyžička, bobkový list 1 ks, soľ 1 špitka, čierne korenie 1 špitka, citrónová šťava 1 lyžica

Příprava

Tanier tejto polievky vám vážne urobí dobre. Jemná, jogurtová s mätou a štipkou čili. Ideálny spojenec v boji s príliš aktívnymi vírusmi.

Do hrnca vložíme predvarené krúpy a cícer, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a privedieme k varu. (Ja si krúpy a cícer varím vo väčšom množstve a potom po menších porciách zamrazím, tak ich mám kedykoľvek po ruke.) V miske prešľaháme mlieko, jogurt, žĺtok a múku. Zmes precedíme, aby sme odstránili prípadné hrudky. Z vývaru odoberieme jednu dve naberačky a primiešame k jogurtovej zmesi, aby sme ju trochu ohriali. Po naberačkách potom túto zmes zamiešavame do stále variacej sa polievky. Necháme opäť prevrieť, stiahneme plameň na minimum a necháme ešte 10 minút prebublávať. Občas premiešame. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo, necháme ho speniť (pozor, nesmie sa prepáliť). Pridáme mätu, rímky kmín, čili korenie a necháme rozvoňať (trvá to pár sekúnd). Nakoniec pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a odstavíme. Ochutené maslo opatrne nalejeme do polievky, premiešame, posolíme, okoreníme a stiahneme z plameňa. Mätovým maslom môžeme ešte polievku ozdobiť na tanieri. Citrónovú šťavu si do polievky primieša každý sám, podľa chuti. Určite ju ale nevynechajte, bez nej to nebude ono. 

2015-03-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI