Babiččina kulajda zpět

Ingredience:
středně velké brambory6 kscibule1 kspokrájené a očištěné houby400 g
sladká smetana (či mandlová bez laktózy)250 mlčerstvý kopr (lze i sušený) dle chutisůl dle chuti
kmín špetkabobkový list3 ksmouka (Jizerka bez lepku)2 lžíce
ocet1 lžícevejce2 ks
středně velké brambory 6 ks, cibule 1 ks, pokrájené a očištěné houby 400 g, sladká smetana (či mandlová bez laktózy) 250 ml, čerstvý kopr (lze i sušený) dle chuti, sůl dle chuti, kmín špetka, bobkový list 3 ks, mouka (Jizerka bez lepku) 2 lžíce, ocet 1 lžíce, vejce 2 ks

Příprava

Všude rostla spousta hub a zároveň nastalo velmi rychle sychravé počasí. Tak je ideální čas na přípravu výborné polévky, kterou lze připravit i bez laktózy a lepku. Pokud se bojíte pošírovaných vajec, nezoufejte. Polévka je výborná i s přidaným vejcem přímo do ní.

Do hrnce s vodou (1,5 litru) dáme nakrájené oloupané brambory, na drobno nakrájenou cibuli, houby, kmín, bobkové listy, osolíme a dáme vařit

Když jsou brambory měkké, přidáme kopr a zahustíme moukou se smetanou. Cca 10 minut redukujeme. 

Nakonec vmícháme rozkvedlaná vajíčka a dochutíme octem. Minutku povaříme a můžeme podávat.

2017-10-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI