Ingredience: | |||||
větší batát | 1/2 ks | mrkev | 1 ks | stření cibule | 1 ks |
zakysaná smetana nebo jogurt | 1 kelímek | špenát | plná hrst | voda | dle potřeby |
Pokud zkusíte ve vaší kuchyni batáty, určitě si je zamilujete, jako já. V dnešním receptu se s vámi podělím o tip na polévku, která je nejen výborná, ale krásně vypadá na talíři.
Batáty, mrkev a cibuli orestujeme, zalijeme vodou (podle věku strávníků můžeme přidat sůl a bílý pepř). Zeleninu necháme uvařit do měkka a potom umixujeme do hladkého krému. Do krému přidáme sekaný čerstvý listový špenát (pokud máme jenom mražený, tak použijeme jenom celé listy, které necháme rozmrazit a vymačkáme vodu. Nakonec přimícháme bohatě kysané smetany nebo jogurtu, abychom vyrovnali sladkou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI