Bramboračka s krupkama zpět

Ingredience:
máslo1 lžícevelké brambory2 ksmrkev1 ks
petržel1 kshladká mouka2 lžícesušené nebo čerstvé houby hrst
vývar nebo voda dle potřebyčesnek2 stroužkykmín dle chuti
majoránka dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
uvařené krupky dle potřeby
máslo 1 lžíce, velké brambory 2 ks, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, sušené nebo čerstvé houby hrst, vývar nebo voda dle potřeby, česnek 2 stroužky, kmín dle chuti, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, uvařené krupky dle potřeby

Příprava

Počasí, že by psa nevyhnal, co? Asi jsem blázen, ale tyhle šedivý dny mám moc ráda. Když jsem v práci, nemusí mi bejt líto, že nemůžu ven, a když mám volno, jako právě dneska, zůstávám v pyžamu třeba celej den, zachumlaná pod dekou anebo nahodim teplý ponožky, zapálím voňavou svíčku a jdu udělat úplně báječnou polívku, hodící se přesně do týhletý psoty. Tak nesmutněte, že není sluníčko a zaplňte domov vůní hub, česneku a majoránky.

Čerstvý houby očistíme a pokrájíme na kousky. Sušený houby namočíme do rendlíku s vodou aspoň na 20 minut. Brambory oloupeme a nakrájíme na malý kostičky. Mrkev a petržel oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Na lžíci másla v hrnci restujeme nastrouhanou zeleninu, pak i brambory. Zaprášíme moukou a restujeme dohněda. Poté zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme houby, kmín, a vaříme vše do měkka. Nakonec přidáme česnek utřený se solí, pepř, majoránku a je to! U nás doma milujem tuhle polívku s lžící vařených krupek, zkuste to, je to velká dobrota.

2016-10-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitost
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI