Bramborový krém s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
velká cibule1 ksoloupané brambory350 gvývar (drůbeží či zeleninový)1 l
máslo100 gmedvědí česnek1 svazek (cca 70g)rozmarýn1 snítka
smetana (31% a více)70 mlsůl dle chutipepř dle chuti
velká cibule 1 ks, oloupané brambory 350 g, vývar (drůbeží či zeleninový) 1 l, máslo 100 g, medvědí česnek 1 svazek (cca 70g), rozmarýn 1 snítka, smetana (31% a více) 70 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu, tak jsem z něj hned uvařila tři jídla. Pesto už jste viděli a dneska to bude výborný bramborový krém s medvědím česnekem a krutonama. Sranda hotová do půl hoďky a taková dobrota! Jdeme na to...

V hrnci rozehřejeme polovinu másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přihodíme na malinký kostičky nakrájený brambory, snítku rozmarýnu, sůl i pepř a za častýho míchání restujeme asi 5 minut. Zalijeme vývarem, promícháme a vaříme na středním plameni 15 minut. V polovině vaření přidáme pokrájenej medvědí česnek. Na závěr přilijeme smetanu, minutku ještě povaříme, vyndáme rozmarýn, hrnec odstavíme z ohně a rozmixujeme vše dohladka. Podáváme s máslovýma krutonama a na talíři si polívku můžeme ještě dochutit pestem z medvědího česneku.

2019-04-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI