Bramborový krém s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
velká cibule1 ksoloupané brambory350 gvývar (drůbeží či zeleninový)1 l
máslo100 gmedvědí česnek1 svazek (cca 70g)rozmarýn1 snítka
smetana (31% a více)70 mlsůl dle chutipepř dle chuti
velká cibule 1 ks, oloupané brambory 350 g, vývar (drůbeží či zeleninový) 1 l, máslo 100 g, medvědí česnek 1 svazek (cca 70g), rozmarýn 1 snítka, smetana (31% a více) 70 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu, tak jsem z něj hned uvařila tři jídla. Pesto už jste viděli a dneska to bude výborný bramborový krém s medvědím česnekem a krutonama. Sranda hotová do půl hoďky a taková dobrota! Jdeme na to...

V hrnci rozehřejeme polovinu másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přihodíme na malinký kostičky nakrájený brambory, snítku rozmarýnu, sůl i pepř a za častýho míchání restujeme asi 5 minut. Zalijeme vývarem, promícháme a vaříme na středním plameni 15 minut. V polovině vaření přidáme pokrájenej medvědí česnek. Na závěr přilijeme smetanu, minutku ještě povaříme, vyndáme rozmarýn, hrnec odstavíme z ohně a rozmixujeme vše dohladka. Podáváme s máslovýma krutonama a na talíři si polívku můžeme ještě dochutit pestem z medvědího česneku.

2019-04-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI