Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
celercca 200 gmrkev2 ksmáslo50 g
kuřecí prso1 ksvývar dle potřebysůl dle chuti
smetana nebo plnotučné mléko na zjemnění případně
celer cca 200 g, mrkev 2 ks, máslo 50 g, kuřecí prso 1 ks, vývar dle potřeby, sůl dle chuti, smetana nebo plnotučné mléko na zjemnění případně

Příprava

Podobnost této polévky se svíčkovou je zcela náhodná. Narozdíl od ní je ale hotová do čtvrt hodinky.

Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (starším můžete i ochutit libovolným kořením), stejně tak na droboučké kostičky nakrájejte či nastrouhejte i celer a mrkev. V rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte na něm dozlatova maso i zeleninu. Poté podlijte vývarem. Pokud budete chtít polévku ještě zjemnit smetanou, aby byla krémová, nepodlévejte příliš, spíš jen tak, aby se zelenina měla v čem vařit. Za pět až deset minutek zelenina krásně změkne. Vodu částečně slijte, pokud chcete polévku i s kousky masa a zeleniny, ponechejte je taky stranou. Rozmixujte do hladka, vraťte odebranou zeleninu a v případě potřeby nařeďte zpátky troškou odebrané vody či zjemněte smetanou. Zbývá už jen dosolit dle chuti. 

Dětská specifika

  • polévku řadím do kategorie od 1 roku zejména kvůli tomu, že celer je alergen a je tabulkově doporučován až od 1 roku
  • taktéž smetana ke zjemnění je vhodná až od 1 roku (dříve ji lze nahradit zakysanou či bílým jogurtem)
2015-01-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI