Celerová polévka s jablky a zázvorem zpět

Ingredience:
celer500 gjablka350 gnastrouhaný zázvor1 lžíce
cibule1 kszeleninový vývar1,2 lolej dle potřeby
máslo dle potřeby
Pesto:
sardinky1 konzervasušená rajčata10 gorestované mandlové plátky10 g
petržel dle chutiolivový olej dle potřeby
celer 500 g, jablka 350 g, nastrouhaný zázvor 1 lžíce, cibule 1 ks, zeleninový vývar 1,2 l, olej dle potřeby, máslo dle potřeby, sardinky 1 konzerva, sušená rajčata 10 g, orestované mandlové plátky 10 g, petržel dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Miluji polévky a dnes pravý čas na něco netradičního (tedy pro mne). Ze zeleniny mám oblíbený celer, jehož chuť podpoří domácí jablíčka a i právem nazývaný lék zázvor. Zázvor je ale potřeba povařit nebo usušit, aby mohly být jeho účinné látky využity. Zázvor obsahuje okolo 650 látek, ale nejvýznamnější je zejména 6-šogaol.

Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zázvor a poté nakrájená oloupaná jablka. Pomalu restujeme cca 10 minut. Poté zalijeme horkým zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Polévku rozmixujeme a zakápneme pestem ze sardinek, které připravíme rozmixováním všech ingrediencí.

2016-04-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI