Ingredience: | |||||
celer | 500 g | jablka | 350 g | nastrouhaný zázvor | 1 lžíce |
cibule | 1 ks | zeleninový vývar | 1,2 l | olej | dle potřeby |
máslo | dle potřeby | ||||
Pesto: | |||||
sardinky | 1 konzerva | sušená rajčata | 10 g | orestované mandlové plátky | 10 g |
petržel | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
Miluji polévky a dnes pravý čas na něco netradičního (tedy pro mne). Ze zeleniny mám oblíbený celer, jehož chuť podpoří domácí jablíčka a i právem nazývaný lék zázvor. Zázvor je ale potřeba povařit nebo usušit, aby mohly být jeho účinné látky využity. Zázvor obsahuje okolo 650 látek, ale nejvýznamnější je zejména 6-šogaol.
Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zázvor a poté nakrájená oloupaná jablka. Pomalu restujeme cca 10 minut. Poté zalijeme horkým zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Polévku rozmixujeme a zakápneme pestem ze sardinek, které připravíme rozmixováním všech ingrediencí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI