Cibulový krém s pažitkou zpět

Ingredience:
lahůdková cibulka (bílá i zelená část)2 svazkystřední brambory2 kspažitka1 svazek
máslo1 plátek (1 cm)prolisovaný česnek1 stroužeksmetana na vaření dle potřeby
sůl dle chuti
lahůdková cibulka (bílá i zelená část) 2 svazky, střední brambory 2 ks, pažitka 1 svazek, máslo 1 plátek (1 cm), prolisovaný česnek 1 stroužek, smetana na vaření dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Když jsme na Pažitce, pojďme si dát něco s pažitkou!

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. 

V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou cibuli a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme brambory, osolíme a zalijeme horkou vodou.

Pod pokličkou vaříme slabým varem 15 minut.

Mezitím nadrobno nakrájíme pažitku a přibližně 2 lžíce odložíme stranou na posypání hotové polévky.

Hrnec se zeleninou odstavíme ze sporáku, přidáme nakrájenou pažitku a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a opět dáme hrnec na sporák.

Přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty provařit.

Do hotové polévky dáme odloženou pažitku a můžeme podávat.

2017-06-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI