Čínská polévka HOT AND SOUR zpět

Ingredience:
vepřové nebo kuřecí maso200 gcukr2 lžícevětší mrkev1 ks
chilli pprička dle chutiJidášovo ucho hrstjarní cibulka2 ks
vejce2 ksvývar1 lkukuřičný škrob2 lžíce
kvalitní sojová omáčka (Kikkoman)1/4 hrnkuvinný ocet1/2 hrnku
vepřové nebo kuřecí maso 200 g, cukr 2 lžíce, větší mrkev 1 ks, chilli pprička dle chuti, Jidášovo ucho hrst, jarní cibulka 2 ks, vejce 2 ks, vývar 1 l, kukuřičný škrob 2 lžíce, kvalitní sojová omáčka (Kikkoman) 1/4 hrnku, vinný ocet 1/2 hrnku

Příprava

Máte rádi polévku Hot and sour, kterou si dáváte v čínských restauracích či různých bistrech a chtěli byste si ji uvařit i doma? Proč ne, tady je recept.

Sušenou houbu si namočte do horké vody (vodu přidejte k vývaru). Jakmile změkne, můžete ji nasekat nadrobno a nebo ji dát společně s mrkví do robota a nasekat společně. Přisypte cukr, zarestujte a zalijte vývarem.

Nechte 5 minut vařit a přidejte sojovou omáčku, ocet a zavařte lehce rozkvedlané vejce. 

Dvě lžíce kukuřičného škrobu smíchejte s troškou studené vody a polévku zahustěte. Tradičně by měl být honě hustá, až šlemovitá. Já ale tak hustou nemám ráda. 

Ochutnejte a popřípadě dolijte ocet, či sojovou omáčku. Vypněte plamen, vhoďte jarní cibulku a dále už nevařte. 

Dobrou chuť!

2019-06-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI