Cuketová polévka s bílou ředkví, pórkem, petrželkou, celerem a hráškem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebyoloupaná, vydlabaná cuketa284 gbílá ředkev, špičatá235 g
pórek83 gkořenová petržel30 gceler40 g
hrášek2 hrstimletý kmín dle chutihimalájská růžová sůl dle chuti
voda1 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, oloupaná, vydlabaná cuketa 284 g, bílá ředkev, špičatá 235 g, pórek 83 g, kořenová petržel 30 g, celer 40 g, hrášek 2 hrsti, mletý kmín dle chuti, himalájská růžová sůl dle chuti, voda 1 l

Příprava

Hrášek se nám nedaří, respektive náš pejsek nám jej sklidil za nás.
Mně zůstal alespoň na focení, hodná to holka naše. Cuketek máme naštěstí dost a k těm naštěstí přístup nemá. Ostatní zelenina dorazila s čerstvým závozem z Makra a já se mohla pustit do přípravy polévky.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou ředkev, petržel, celer, zalijeme vodou. Vaříme 15 minut, přidáme pokrájenou cuketu a mražený hrášek, kmín, sůl. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme dohladka. Dle chuti přidáme sůl, kmín. Tato polévka má spoustu možných variací, můžeme přidat majoránku, česnek a rázem máme jinou polévku.

2016-08-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI