Cviklová polievka zpět

Ingredience:
olivového oleja1 lyžicacibuľa nakrájaná nadrobno1 kscvikla (ošúpanej a nakárjanej na 1 cm kocky)750 g
zemiakov nakrájaných na väčšie kúsky275 ghorúceho zeleninového vývaru2 lšťava z 1 citronu dle chuti
rastlinnej kyslej smotany8 lyžicchipsov z miešanej koreňovej zeleniny50 gsoľ dle chuti
čerstvo melté čierne korenie štipkanasekanej pažítky2 lyžice
olivového oleja 1 lyžica, cibuľa nakrájaná nadrobno 1 ks, cvikla (ošúpanej a nakárjanej na 1 cm kocky) 750 g, zemiakov nakrájaných na väčšie kúsky 275 g, horúceho zeleninového vývaru 2 l, šťava z 1 citronu dle chuti, rastlinnej kyslej smotany 8 lyžic, chipsov z miešanej koreňovej zeleniny 50 g, soľ dle chuti, čerstvo melté čierne korenie štipka, nasekanej pažítky 2 lyžice

Příprava

Červená řepa je vždy výbornou ingrediencí pro zdravé chutné polévky. Zkuste tento recept podle slovenské blogerky Sue.

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme cibuľu a pražíme 5 minút. Pridáme cviklu a zemiaky a opekáme ďalších 5 minút.

Pridáme horúci vývar a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Ochutíme soľou a čiernym korením, potom znížime teplotu a poloprikryté necháme variť 25 minút.

Polievku necháme trochu vychladnúť, potom ju ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Polievku znovu zohrejeme, ale už ju nenecháme zovrieť.

Polievku naberieme do misiek, do každej dáme po 1 lyžici smotany, ozdobíme chipsami a posypeme pažítkou.

2015-06-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI