Dýňová laksa z Malajsie zpět

Ingredience:
máslová dýně1 kssůl dle chutipepř dle chuti
Sambal oelek1 lžičkaolivový olej dle potřebyčesnek3 stroužky
zázvorcca 3 cmkoriandr hrstlimetka2 ks
rybí omáčka2 lžícekokosové mléko1 plechovkakuřecí, hovězí nebo zeleninový vývar300 ml
široké rýžové nudle dle potřeby
máslová dýně 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, Sambal oelek 1 lžička, olivový olej dle potřeby, česnek 3 stroužky, zázvor cca 3 cm, koriandr hrst, limetka 2 ks, rybí omáčka 2 lžíce, kokosové mléko 1 plechovka, kuřecí, hovězí nebo zeleninový vývar 300 ml, široké rýžové nudle dle potřeby

Příprava

Dlouho mi tu ležela máslová dýně. Masa bylo přes víkend dost a tak bylo jasno. Uvařila jsem Malajskou dýňovou Laksu s kokosovým mlékem.

V rozehřáté troubě pečte 30 minut na 200°C dýni, kterou oloupejte, nakrájíte na kostičky či plátky, pokapejte olejem, posypete solí a pepřem.

Mezi tím si v hmoždíři rozdrťte: chilli pastu, česnek, zázvor a stonky z koriandru. Dále přidejte šťávu z půlky limety a stejné množství olivového oleje. Ještě chvilku míchejte paličkou, až vznikne kašička. Lístky si nechte až do hotové polévky.

Ve woku rozpalte trošku oleje, vložte pastu z hmoždíře a chviličku restujte. Přidejte kokosové mléko a vývar.

Zmírněte plamen a provařte polévku 15 minut.

Nudle uvařte dle návodu a můžete polévku servírovat.

Naberte do misky polévku, přidejte nudle, posypte kousky dýně a ozdobte koriandrem.

Dobrou chuť!

2016-05-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI