Dýňová polévka zpět

Ingredience:
máslová dýně1 kgřapíkatý celer2 ksčesnek4 stroužky
šalotka1 ksmrkev2 kschilli paprička1 ks
rozmarýn snítkazeleninový vývar1,5 lpepř špetka
sůl špetkasmetana1 kelímekcurry koření špetka
dýňová semínka na ozdobenízakysaná smetana na ozdobení
máslová dýně 1 kg, řapíkatý celer 2 ks, česnek 4 stroužky, šalotka 1 ks, mrkev 2 ks, chilli paprička 1 ks, rozmarýn snítka, zeleninový vývar 1,5 l, pepř špetka, sůl špetka, smetana 1 kelímek, curry koření špetka, dýňová semínka na ozdobení, zakysaná smetana na ozdobení

Příprava

Nejen svítící strašidla na verandě....ale i doma to voní tradičně dýní.

Jelikož je období Halloweenu a vydlabávání dýní, říkal jsem si, že se sem hodí recept, který vám pomůže využít vnitřky dýní, které teď slouží jako svítící strašidla na verandě. 

Postup: Předčištěnou zeleninu s rozmarýnem a chilli papričku podusíme do změknutí. Mezitím vaříme v zeleninovém vývaru na kostky nakrájenou dýni, po 15 minutách k ní přidáme podušenou zeleninu a cca 1 hodinu vaříme do měkka. Vyndáme snítku rozmarýnu a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, curry kořením a zjemníme smetanou.

Doporučujeme: Servírujte polévku s opraženými dýňovými semínky a nočkem zakysané smetany.


2013-10-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI