Dýňový krém s pečenou mrkví zpět

Ingredience:
střední dýně Hokaido1 ks (cca 1300g)mrkev4 ks (cca 350g)Alpro kokosová alternativa smetany na vaření1 ks
olivový olej5 lžichimalájská sůl + na dochucení1 lžičkalžícebalzamikový ocet Aceto Balsamico di Modena2 lžíce
bylinky (tymián, estragon, šalvěj) hrstčesnek1 palicecibule2 ks
přepuštěné máslo1 lžícekajenský pepř dle chutizeleninový vývar1 l
střední dýně Hokaido 1 ks (cca 1300g), mrkev 4 ks (cca 350g), Alpro kokosová alternativa smetany na vaření 1 ks, olivový olej 5 lžic, himalájská sůl + na dochucení 1 lžička, lžícebalzamikový ocet Aceto Balsamico di Modena 2 lžíce, bylinky (tymián, estragon, šalvěj) hrst, česnek 1 palice, cibule 2 ks, přepuštěné máslo 1 lžíce, kajenský pepř dle chuti, zeleninový vývar 1 l

Příprava

Ze všech druhů dýní asi nejvíce v kuchyni používám Hokaido. Dá se z ní připravit tento krásně jemný krém s nádechem exotiky, kterému dodává správný šmrnc pečená mrkev.

1. Dýni umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a měkký střed a nakrájíme na plátky.

2. Mrkve očistíme kartáčkem a rovněž pokrájíme na kousky. Vše dáme do mísy, přidáme bylinky, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a dáme na plech s pečícím papírem péct do trouby na 20 - 30 minut. Na plech přidáme i na polovinu překrojenou palici česneku. 

3. V hrnci si na přepuštěném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidáme upečenou dýni s mrkví, vymačkaný pečený česnek a zeleninový vývar. 

4. Polévku krátce provaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

5. Nakonec ji zjemníme kokosovou alternativou smetany na vaření a dochutíme kajenským pepřem a solí. 

2018-09-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI