Dýňový zahřívací polévka zpět

Ingredience:
menší vydlabaná dýně Hokaido1 kscibule1 ksmrkev2 ks
petržel1 ksčesnek2 stroužkyvývar nebo horká voda1 l
smetana na vaření nebo kokosové mléko v plechu250 mlGhí nebo arašídový olej1 lžícemleté koření (kurkuma, chilli, kmín, muškátový oříšek, kardamom, pepř, zázvor, hřebíček)1 lžíce
sůl dle chutinaklíčená semínka dle chutidýňová semínka dle chuti
menší vydlabaná dýně Hokaido 1 ks, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, česnek 2 stroužky, vývar nebo horká voda 1 l, smetana na vaření nebo kokosové mléko v plechu 250 ml, Ghí nebo arašídový olej 1 lžíce, mleté koření (kurkuma, chilli, kmín, muškátový oříšek, kardamom, pepř, zázvor, hřebíček) 1 lžíce, sůl dle chuti, naklíčená semínka dle chuti, dýňová semínka dle chuti

Příprava

Receptů na dýňovou polévku je milion, já se ji vždy snažím doplnit něčím novým. Tento recept je vytuněn o kořenovou zeleninu a klíčky.

V hrnci orestujeme na másle nebo na oleji pokrájenou cibulku a přidáme česnek. Poté přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a dýni, chvíli společně restujeme a pak zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme na mírném plameni asi 30 minut.

Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem v hladký krém. Přidáme smetanu a znovu promixujeme. Dochutíme solí. Podáváme s klíčky a semínky.

Dobrou chuť.

2019-12-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI