Dýňový zahřívací polévka zpět

Ingredience:
menší vydlabaná dýně Hokaido1 kscibule1 ksmrkev2 ks
petržel1 ksčesnek2 stroužkyvývar nebo horká voda1 l
smetana na vaření nebo kokosové mléko v plechu250 mlGhí nebo arašídový olej1 lžícemleté koření (kurkuma, chilli, kmín, muškátový oříšek, kardamom, pepř, zázvor, hřebíček)1 lžíce
sůl dle chutinaklíčená semínka dle chutidýňová semínka dle chuti
menší vydlabaná dýně Hokaido 1 ks, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, česnek 2 stroužky, vývar nebo horká voda 1 l, smetana na vaření nebo kokosové mléko v plechu 250 ml, Ghí nebo arašídový olej 1 lžíce, mleté koření (kurkuma, chilli, kmín, muškátový oříšek, kardamom, pepř, zázvor, hřebíček) 1 lžíce, sůl dle chuti, naklíčená semínka dle chuti, dýňová semínka dle chuti

Příprava

Receptů na dýňovou polévku je milion, já se ji vždy snažím doplnit něčím novým. Tento recept je vytuněn o kořenovou zeleninu a klíčky.

V hrnci orestujeme na másle nebo na oleji pokrájenou cibulku a přidáme česnek. Poté přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a dýni, chvíli společně restujeme a pak zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme na mírném plameni asi 30 minut.

Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem v hladký krém. Přidáme smetanu a znovu promixujeme. Dochutíme solí. Podáváme s klíčky a semínky.

Dobrou chuť.

2019-12-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI