Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné zpět

Ingredience:
hlíva ústřičná250 gmáslo1 lžíceolej2 lžíce
cibule1 kshladká mouka2 lžícepaprika1 lžíce
masox1 kostkačesnek2 stroužkymletý pepř špetka
drcený kmín špetkamajoránka1 lžičkapetrželka hrstka
sůl špetka
hlíva ústřičná 250 g, máslo 1 lžíce, olej 2 lžíce, cibule 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, paprika 1 lžíce, masox 1 kostka, česnek 2 stroužky, mletý pepř špetka, drcený kmín špetka, majoránka 1 lžička, petrželka hrstka, sůl špetka

Příprava

Pokud milujete hlívu ústřičnou a nebo i dršťkovou polévku, můžete si uvařit takovou menší náhradu, která je však opravdu famózní.

Hlívu pokrájíme na kousky a zalijeme vodou tak, aby byla potopena, osolíme, okmínujeme a vaříme 25 min. Mezitím si v hrnci rozhřejeme máslo a olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme mouku, papriku a společně smažíme. Pak zalijeme asi litrem vody, přidáme masox, pepř, přivedeme k varu a prošleháme, aby polévka byla hladká. Doplníme hlívou i s vývarem, přidáme majoránku a česnek, krátce ještě provaříme. Polévku dochutíme, ozdobíme petrželkou a podáváme. Věřím, že Vám bude chutnat. P.S.: recept není můj! Je tady od paní Kateřiny O. z MMB

2013-09-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptostatní
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI