Fazolová polévka se sušenými houbami zpět

Ingredience:
bílé fazole250 gsušené houby namočené1 hrnekmrkev1 ks
cibule1 ksmáslo1 lžícehladká mouka2 lžíce
mletá paprika1 lžičkamajoránka1 lžičkabobkový list1-2 ks
nové koření2-3 kuličkysůl1 špetkapepř1 špetka
zakysaná smetana250 g
bílé fazole 250 g, sušené houby namočené 1 hrnek, mrkev 1 ks, cibule 1 ks, máslo 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, mletá paprika 1 lžička, majoránka 1 lžička, bobkový list 1-2 ks, nové koření 2-3 kuličky, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, zakysaná smetana 250 g

Příprava

Pokud jste si nasušili houbovou úrodu z lesa, můžete tuto polévku vařit, vždy, kdy se vám zamane. Tato polévka může i posloužit, jako hlavní chod s čerstvým chlebem.

Postup je snadný.
Fazole propláchneme a přes noc namočíme, druhý den přilijeme vodu, přidáme sůl, bobkové listy, nové koření a uvaříme doměkka.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a mouku a uděláme jíšku.
Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme mrkev a houby a povaříme. Pak přidáme fazole i s vodu, ve které se vařili, pepř a majoránku.
Smetanu promícháme s trochou horké polévky a vlijeme do hrnce s polévkou, promícháme a prohřejeme.

Dobrou chuť!

2022-08-06 Polévky

Poznámka

Komu by chyběly v polévce brambory, sem s nimi. Kdybyste chtěli tento recept urychlit, lze použít i fazole v plechovce, ale klasika, má něco do sebe.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI