Fazolová polévka se zeleninou na česneku a tymiánu zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyfazole adzuki130 gstřední mrkev2 ks
řapíkatý celer50 gmenší petržel1 ksčesnek dle chuti
tymián dle chutisůl dle chutivoda dle potřeby
řasa Kombu velikost poštovní známky
České Ghíčko dle potřeby, fazole adzuki 130 g, střední mrkev 2 ks, řapíkatý celer 50 g, menší petržel 1 ks, česnek dle chuti, tymián dle chuti, sůl dle chuti, voda dle potřeby, řasa Kombu velikost poštovní známky

Příprava

Fazole mám moc ráda a dlouho jsem si je nedopřála. Fazolová akce vždy ztroskotala v začátku, myslím na ně už 14 dní a pokaždé je večer zapomenu namočit, tentokrát už ne a my jsme si mohli pochutnat na fazolové polévce.

Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Na Ghí si orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z fazolí a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařené fazole a dochutíme česnekem, tymiánem a osolíme. Já jsem polévku rozmixovala do hladka.

2016-05-11 Polévky

Poznámka

Mořské řasy napomáhají lepšímu trávení, polévku můžeme dochutit majoránkou a česnekem, chuť je rovněž výborná fantazii se meze nekladou.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI