Feniklový krém so syrovými chipsami zpět

Krém:
fenikel1 kszeleru2 stonkycesnaku1 strúčik
pórasi 10 cmghee1 lyžicekaracieho vývaru5 dcl
Chipsy:
tvrdého syra, ideálne parmezán kúsoktekvicové semienka dle potřeby
fenikel 1 ks, zeleru 2 stonky, cesnaku 1 strúčik, pór asi 10 cm, ghee 1 lyžice, karacieho vývaru 5 dcl, tvrdého syra, ideálne parmezán kúsok, tekvicové semienka dle potřeby

Příprava

Nádejám sa, že dnešnou večerou vám vynahradím tie predchádzajúce. U nás sa varila už na obed a môžem potvrdiť, že malému papkáčovi Matejkovi veľmi chutila. 

Na prepustenom masle ghí krátko orestujem nakrájaný pór a cesnak, pridám fenikel a zeler. Po chvíli zalejem vývarom a varím domäkka 10 -15 minút. Rozmixujeme do hladkého alebo menej hladkého krému, už ako máte radi.

Syr nastrúham na papier na pečenie, posypem semienkami a vo vyhriatej rúre na 200°C  upečiem do zlatista (cca 10 min.).

Podávam horúce, prajem výnimočne dobrú chuť!

2014-11-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI