Fenyklová polévka zpět

Ingredience:
pórek1 ksfenykl1 ksolej2 lžíce
jablko1/2 kskurkuma1 lžícezeleninový vývar1,5 l
ořechy1/2 hrníčkupepř špetkajavorový sirup k servírování
pórek 1 ks, fenykl 1 ks, olej 2 lžíce, jablko 1/2 ks, kurkuma 1 lžíce, zeleninový vývar 1,5 l, ořechy 1/2 hrníčku, pepř špetka, javorový sirup k servírování

Příprava

Taky chodíte kolem té bělostné nadzemní hlízy fenyklu, a ne a ne ji koupit? Tak teď už máte důvod. Zdužnatělé řapíky se používají do salátu syrové, ale já ho upotřebila v polévce a využila jeho lehce aromatickou chuť. Další základními ingrediencemi byly jablko, pórek a ořechy. A protože miluji kurkumu, nejen pro její neskutečně nádhernou barvu a chuť, ale zejména pro její léčivé epigenetické účinky (dokáže ovlivnit více než 700 genů a 100 signálních drah, samozřejmě v kombinaci s pepřem), nemohla zde chybět. Javorový sirup s čerstvě namletým pepřem dává polévce další rozměr.

Na oleji při nízké teplotě smažíme cca 15 minut nakrájený pórek, fenykl a 1/3 všech připravených ořechů. Přidáme nastrouhaná jablka, kurkumu a osolíme. Asi 5 minut restujeme a přilijeme zeleninový vývar. Povaříme do změknutí. Poté pečlivě promixujeme a podáváme s javorovým sirupem, opečenými ořechy a mladými výhonky fenyklu.

2016-02-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI