Fenyklový krém zpět

Ingredience:
fenykl2 bulvycibule2 kspetržel2 ks
fazole Navy1 hrnekbílé víno2 dclzeleninový vývarcca 1 l
kokosová smetana Alpro250 mlsýr Kiri2 kostičkypřepuštěné máslo dle potřeby
sůl dle chutibílý pepř dle chuti
fenykl 2 bulvy, cibule 2 ks, petržel 2 ks, fazole Navy 1 hrnek, bílé víno 2 dcl, zeleninový vývar cca 1 l, kokosová smetana Alpro 250 ml, sýr Kiri 2 kostičky, přepuštěné máslo dle potřeby, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti

Příprava

Fenykl je v obchodech již běžně k dostání, ale v našich kuchyních se používá zřídka. Já ho miluji jak do salátů, tak do krémových polévek. Fenykl má řadu pozitivních účinků. Například podporuje správnou funkci střev a působí proti nadýmání. Polévka z fenyklu je naprostý zázrak.

1. Přes noc namočené fazole Navy uvaříme a scedíme.

2. Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, poté přidáme na nudličky nakrájený fenykl a petržel a chvíli restujeme. Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Poté přidáme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a necháme povařit, až jsou všechny přísady měkké.

3. Polévku odstavíme z plotny, přidáme uvařené fazole, kokosovou smetanu a tavený sýr Kiri na zahuštění. Nakonec polévku umixujeme tyčovým mixérem.

2017-03-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI