Francouzská cibulačka zpět

Ingredience:
cibule1 kgbílé víno250 mlhovězí vývar1,3 litru
mouka hladká2 lžícecukr krystal1 lžícemáslo50 g
olivový olej1 lžícebobkový list2 ksčesnek3 stroužky
malá francozská bageta1 ksparmazán nebo gruyéru50 g
cibule 1 kg, bílé víno 250 ml, hovězí vývar 1,3 litru, mouka hladká 2 lžíce, cukr krystal 1 lžíce, máslo 50 g, olivový olej 1 lžíce, bobkový list 2 ks, česnek 3 stroužky, malá francozská bageta 1 ks, parmazán nebo gruyéru 50 g

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu Zrzka v kuchyni. 
Prvně si řekneme něco k vínu. Nemusíte používat flašku za x stovek, ale každopádně byste měli použít takové, které vám chutná. Já použila polosuchý muškát.

Všechnu cibuli si nakrájíme na půlkolečka. V hrnci rozpustíme máslo se lžící olivového oleje a přidáme všechnu cibuli. Smažíme asi tak 10minut dokud nezačne chytat zlatou barvu. Potom přidáme cukr a necháme cibuli zkaramelizovat do tmavě hněda (ne do připálena!) – musí být hnědá, ale zároveň měkká.

Když máme zkaramelizováno, tak přidáme prolisovaný česnek a mouku a ještě asi 3min restujeme. Teď přichází na řadu víno. Nalijeme ho do hrnce a 2min povaříme – vznikne nám jakási kaše. Přilijeme vývar (záleží na každém, my použili hovězí), promícháme, přidáme bobkový list, sůl a pepř a na mírném plameni budeme asi 30 minut vařit. Polévka by měla mít ve finále lesklou hnědou barvu.

Bagetu nakrájíme na plátky, posypeme sýrem a opečeme v troubě do zlata. Hotovo a luxusní francouzská cibulačka je na světě.

Doboru chuť!

2015-02-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI