Francouzská cibulačka zpět

Ingredience:
červená a bílá cibule300 golivový olej1 lžícedijonská hořčice1 lžíce
bílé suché víno1 dclzeleninový vývar700 mlsůl1 špetka
pepř1 špetkabobkový list1-2 ksmletý kmín1 špetka
zelená petrželka1 hrstičkalibeček1 špetkachléb2 krajíce
parmazán1 hrstkašunka2 plátky
červená a bílá cibule 300 g, olivový olej 1 lžíce, dijonská hořčice 1 lžíce, bílé suché víno 1 dcl, zeleninový vývar 700 ml, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, bobkový list 1-2 ks, mletý kmín 1 špetka, zelená petrželka 1 hrstička, libeček 1 špetka, chléb 2 krajíce, parmazán 1 hrstka, šunka 2 plátky

Příprava

Od víkendu jsem měla šílenou chuť na francouzskou cibulačku, nedalo se odolat, tak ji dnes uvařila. Pokud máte chuť také, nechte se inspirovat.


Na oleji pomalu restujeme cibuli, dokud bílá nezezlátne, přidáme koření, hořčici a ještě chvilku opékáme.
Zesílíme plamen a přidáme víno, které necháme zcela vyvařit.

Přidáme zeleninový vývar a do změknutí cibule vaříme na mírném plameni.
Podáváme se zapečeným chlebem s parmezánem a šunkou.

Dobrou chuť!

2022-03-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI